Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

WCG 2013 - Meglepetés győzelem!

Tájékoztató 2013. december 7. Gabu 0 hozzászólás 2052 olvasás

WCG 2013 - Meglepetés győzelem!

Nem kis megelepetésre, idén először a Kunshan városában zajló World Cyber Games FIFA14 kategóriáját az iráni származású 16 éves Keivan Javadi nyerte ezzel ilyen fiatalon 10,000$ boldog tulajdonosa lett. Lássuk, hogy alakultak a 2013 WCG fifa kategóriájának eredményei.

A helyszín Kína, Kunshan városa, ahol 25 fifa játékos vágott neki az összesen 17,000$-s összdíjazásnak. Felettébb érdekes országok fifa közösségeiből láthattunk versenyzőkat, pl. Costa Rica, Azebajdzsán sőt, még az oly messzi Üzbegisztán is két játékost delegált a versenyre.

Csoportkör: A 25 játékost, 3 db 6 fős és 1 db 7 fős csoportra osztották, amik a következőképpen alakultak:

GROUPCOUNTRIESPLAYERW-L-TPOINTQualify
A Argentina NACOCS 3 - 0 - 2 11
Uzbekistan AA Legenda 3 - 1 - 1 10
United Kingdom AdamW 3 - 2 - 0 9
Azerbaijan Naxro 2 - 2 - 1 7
Canada Kaiser 1 - 4 - 0 3
China EP.PlayFIFA_Vincent 1 - 4 - 0 3

Az "A" csoport és talán a torna egyik legnagyobb meglepetése, hogy az ESWC-n is szereplő      AdamWinster-nek nem sikerült továbbjutnia a csoportból, ezentúl pedig megjósolhatatlan volt a csoport kimenetele, végül az argentín és az üzbég jutott tovább.

GROUPCOUNTRIESPLAYERW-L-TPOINTQualify
B Iran FG|TNII 5 - 0 - 0 15
Republic of Costa Rica ISG.Javi 2 - 1 - 2 8
China EP-AGF-Sming 2 - 2 - 1 7
Mexico LAG.CAPOMACHO 1 - 2 - 2 5
Uzbekistan Gringo 1 - 3 - 1 4
Brazil Gustavo Chaves 1 - 4 - 0 3

Az tudtuk, hogy az ESL.eu rendszerében, több iráni játékos is megfordul, közülök, talán FGTNT neve lehet ismerős. Azonban ne tévesszen meg senkit, a B csoport első helyezettje FGTII egy másik játékos irán képviseletében, aki magabiztosan hozta csoportját. Szoros volt a küzdelem, végül a Costa-Ricai Köztársaság fifa játékosa ISG.Javi jutott tovább a 2.helyen.

GROUPCOUNTRIESPLAYERW-L-TPOINTQualify
C Germany Schiewe 5 - 1 - 0 15
Turkey WolborQ 4 - 1 - 1 13
Hong Kong, China laiwai 3 - 2 - 1 10
China VG-Tenwow-Zola 2 - 2 - 2 8
Russia elinho 2 - 3 - 1 7
Malaysia Infinite_IeOmeS 1 - 4 - 1 4
Korea (South) Legend_Boxer 1 - 5 - 0 3

Akik az európai játékosokért izgultak, azoknak talán itt volt a legnagyobb érdekeltség, ugyanis a torna toronymagas esélyese a német ESL.EU első Schiewe szereplése és a török Wolborq továbbjutása is szinte garantált volt. Ahogyan korábbi cikkekben említettem a FIFA nem az a játék amiben dél korea nagyhatalom, ezt igazolja a C csoport eredménye is.

GROUPCOUNTRIESPLAYERW-L-TPOINTQualify
D Argentina PATAN 2 - 0 - 3 9
Iran FG|T__N__T 2 - 1 - 2 8
United Kingdom dignitasWalton 2 - 1 - 2 8
USA Aman 1 - 0 - 4 7
Peru AndrUcaS 2 - 2 - 1 7
Ecuador Exorcista12 0 - 5 - 0 0

 

Izgalmasra sikeredett a D csoport, az ESWC-t is megjárt és többszörös WCG szereplő argentín {#ar}Patan jutott tovább, illetve Walton vér izzadva a másik iráni, az {#ir}FGT_N_T vel. Érdemes megemlíteni még az amerikai Aman nevét aki szintén ESWC-n versenyzett Párizsban nagyjából 1 hónappal ezelőtt.

Egyenes kieséses szakasz: BO3-s rendszerben folytatódtak a  mérkőzések, amit végül az iráni   {#ir} Keivan "FGTNII" Javadi sikerét hozta ezzel 10 000$ boldog tulajdnosa lett. Ezüstérmes helyezésre      {#de} Schiewe érkezett be, nyereménye 5000$, míg a bronzérmet az argentin {#ar}Patan szerezte meg, ami 2000$-t hozott neki a konyhára.


 

Egy kis elmélkedés...: Összességében elmondható, hogy ez a WCG minden idők egyik "legszínvonaltalanabb" világbajnoksága volt. Aki követte az Electronic Sports World Cup versenyét láthatta a különbséget, nem csak szervezésben, de a játékosok minőségében is. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a WCG, mostmár évről - évre leginkább arról szól, hogy melyik ország teheti meg azt, hogy a messzi Kínába delegáljon egy, vagy akár több játékost. Ha már csak az útiköltségbe belegondolunk, már az a milliós határokat feszegeti. Természetesen a tehetősebb európai országoknak, mint pl Anglia és Németország még mindig nem probléma ezeket fedezni, azonban jogos a kérdés. Hol van a bulgár  WickyBG ? A román Ovvy? A francia Spank? Az ukrán Yozhyk ? Az orosz Ufenok? A legutóbbi francia ESWC győztes Finch? Hol van a svéd BorasLegend? Mind-mind olyan  játékosok, akiknek hazájában egészen egyszerűen a távolságból fakadó okok miatt nem rendeznek hazai selejtezőt és azt nézve, hogy Európa képviseli a legmagasabb színvonalat FIFA kategóríában , fájó pont lehet és erősen kihat a verseny presztízsére. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a WCG őshazája Korea, így valamennyire érthető az ázsiai kötődés illetve, több neves esport játéknak, pl. LoL, SC2 jóval nagyobb közössége van ott, mint Európában de remélhetőleg a következő WCG-n már más lesz a helyzet, addig is lássunk egy két képet a versenyről.

 
Ehhez a bejegyzéshez még nincs hozzászólás.

Chat RSS