Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Csapatépítés

Patch notes 2012. december 20. F3RI 0 hozzászólás 3192 olvasás Címkék: liga ESL kupa 1v1 2v2 3v3 4v4 6v6 FIFA

Csapatépítés

A következő pár bekezdésben elsősorban a FIFA szekcióra vonatkozó csapatépítésre, és játékmód típusokra, alapvető fogalmakra fogok kitérni.

Klán

Aki már használta az IRC-et az felfigyelhetett arra, hogy egyes emberek nevei előtt különböző rövidítések találhatóak és néhány embernek ugyanaz van. Ezek a rövidítések (prefix-ek) jelzik, hogy egy csapatba tartoznak az adott játékosok, és a csapatjátékok alkalmával ők alkotnak egy csapatot. Ezt nem csak IRC-en jelzik, hanem ESL-en is létrehoztak egy csapatot, amihez csatlakoztak. És így nevezni tudnak a csapatjátékos ligákba az 1on1-hez hasonló módon. (Az ESL csapat létrehozásáról és a klán felépítéséről később írok)

WAR

Ha valaki nem tudja mit jelent ez az angol szó, akkor annak elárulom: háború. Jelen esetben mégsem kell véres dolgokra gondolni :) csupán 2 csapat összeméri erejét egy adott játékkal. Általában egy war során 2x játszanak egymás ellen, de ez függhet az adott liga szabályzataitól.
Játékmódok - Classic Teamplay(klasszikus csapatjáték)

A régebbi FIFA játékokban még nem volt elérhető a csapatjáték funkció online módban, mégis ekkor élte a FIFA csapatjáték a fénykorát.

A 2 klán játékosai kijelölnek az adott liga szabályzata szerinti játékost pl.: 5on5 liga esetén 5-5 játékost és a war kezdetén sorsolnak IRC-en, azaz egymás után leírják az 5 játékos nevét aki játszani fog, majd egyszerre elküldik egymásnak. Így kialakul 5 párosítás, és az 5dbjátékos külön 1on1 meccset fog játszani az ellen aki a párja. Mindenki 2 meccset játszik az ellenfelével.

Győzelem 2 pontot döntetlen 1 pontot míg vereség értelemszerűen 0 pontot ér.

Így a végső eredmény a szerzett mérkőzéseken elért pontok összegeként alakul ki.

Játékmódok - Online csapatjáték

A FIFA legutolsó szériáiban megjelent az Online csapatjáték funkció, amelynek segítségével egyszerre irányíthatjátok a csapatotokat 1 mérkőzésen belül. Ekkor kiválaszthattok 1 adott játékost akit irányítani szeretnétek, vagy a mind opciót. A játékosok száma itt is az adott ladder/kupa/liga szabályzatától függhet, valamint az egyéb beállítások is változhatnak, ezért mindig olvassátok el az hozzá tartozó szabályzatot.
Csapatépítés

A csapatépítés felelősséggel jár, hiszen nem csak a saját magad idejét kell szervezni, hanem egy adott meccs időpontra akár másik 4 embert is elérhetővé kell tenni. Mindenképpen olyan elszántság és aktivitás kell hozzá ami a csapat többi tagját is arra buzdítja, hogy IGEN érdemes feljárni IRC-re, érdemes GYAKOROLNI mert már nem csak a saját eredményeid fontosak, de a csapaté is. A játék mellett nyilvánvalóan olyan játékosokat választ maga mellé a csapatvezető, akivel jól kijön, valamint a többi csapattag is jól érzi magát amikor vele kommunikál IRC-en, Ventrilon, vagy valamilyen voice szerveren, ahol beszélgethetnek is.

Ha mindez az elszántság megvan benned csak akkor vállalkozz arra, hogy létrehozod első csapatodat.

Aki nem érzi magában az erőt, hogy koordináljon egy ilyen egységet az válogathat a már kész csapatok közül. Már említettem, hogy IRC-en az emberek nevei előtt látható, hogy melyik klánba tartoznak, így könnyen ki lehet deríteni, hogy ki a csapatvezetőjük és vele kell egyeztetni a jelentkezési feltételekről. A jelentkezést általában próbameccs követi, de a korábbi ladder eredmények, vagy csupán szimpátia alapján is esélyed van, hogy bekerülj bármelyik csapatba.

A csapatok felépítése a következő:


 • Team-Owner(tulajdonos): ő az alapítója a csapatnak
 • Team-Captain(kapitány): az owner első számú segítője. Warokat szervez, segít koordinálni a csapatot
 • Player(játékos): nekik nincs más dolguk mint játszani, aktívnak lenni IRC-en, és megjelenni a csapatmeccsek időpontjában.


ESL-en a csapatot szerkeszteni, meccseket szervezni, új játékost bevenni a csapatba stb. a Team-Owner és a Team-Captain feladata.

Csapat regisztrálása

Csapatot regisztrálni a következő linken lehet: [LINK]
Sikeres létrehozás esetén a "Team successfully registered!" felirat és 3 link köszönt minket.

 • Show teamsheet: Csapat profil megtekintése
 • Edit team: Csapat szerkesztése
 • Upload logo: logo feltöltése


A csapatlogo feltöltése valamint a profil kitöltése az egyik legfontosabb feladat, hiszen ez alapján azonosítják be a csapatotokat. Egy jó profik fél siker. És frappáns csapatlogóval és csapatleírással valószínűleg hamarabb keresnek meg a játékosok, hogy csatlakozhatnak-e. De még az ellenfelek is gyakrabban fogják látogatni.

Adatlap szerkesztése

 • Csapatnév:Már regisztrációkor megadtad, a csapatod neve.
 • Csapatnév kiterjesztés:Mivel fifa csapatról van szó most így .FIFA
 • Rövidítés:Klánnév rövidítése. Általában az amit IRC-en a nevetek elé írtok
 • Belépési jelszó:Mivel senki se szeretné, hogy idegenek is csatlakozzanak a csapatába, így a belépés jelszó megadásához kötött. Ezt a jelszót beírva tudnak csatlakozni a csapatodhoz.
 • Publikus:Mivel jelszót használunk így NEM
 • IRC csatorna:a klánotok IRC csatornája. A jobb oldali menüből pedig Quakenet
 • Ország:Magyarország
 • Rövid bemutatkozás:Írjatok pár szót magatokról. Kik vagytok, mik a célok, esetleg elért eredményeket is leírhattok.


Csapat jogosultságok: a "Team Admin Center"-ben a 3. oszlopban a csapat jogosultságok menüpont. Itt két lényeges beállítási lehetőség van: Permissions, és Position. A csapatvezetőnek van Leader jogosultsága, a Team-captainnak Leader vagy CO-Leader jogot szokás adni. A játékosok pedig fighter jogot kapnak. A positionban pedig beállíthatja a csapatvezető, hogy az aktuális ember milyen pozícióban van.
A játékosok meghívása is a "Team Admin Center"-ben történik. (Játékos meghívása menü)

Csatlakozás egy klánba

A csatlakozás is egy fontos elhatározás. Ha csatlakozunk egy csapatba ne gondoljuk meg magunkat 1-2 napon belül. Próbáljunk meg beilleszkedni, legyünk aktívak és nem lehet gond. A magyar klánliga szezonokra általában zárolva vannak a csapatok, tehát ez idő alatt csapatot váltani nem lehetséges.

Csapatlétszám

Mindenki tudja milyen nehéz a mai rohanó világba pontosan odaérni mindenhova, ezért egy ligában való indulás előtt célszerű a megfelelő számú játékos állománnyal rendelkezni. Van ahol meg van szabva maximum csapatlétszám is, de a legtöbb helyen nincs. Így ha például egy 3on3 ligába jelentkeztek célszerű 5-6 játékosnak lenni a csapatban, hogy 3 biztosan itt legyen a mérkőzés időpontjában. 5on5 esetén 8-10 stb.

Klán csatornák

IRC-en tetszőleges csatorna létrehozható (feltéve, hogy nem foglalt még). Ilyen csatornákat általában létre szoktak, hozni maguknak a csapatok, hogy könnyebben elérhetőek legyenek és könnyen kommunikálhassanak egymással. (mivel a csapat nem minden ügye tartozik az egész #fifa.hu-ra)


Tagja vagy valamilyen klánnak ?
Igen
HoFFaboy Gabu F3RI
vivi95
Nem
Talán

Kapcsolódó linkek

Ehhez a bejegyzéshez még nincs hozzászólás.

Chat RSS